Nyheter

Altinn blir misbrukt i svindelforsøk

Har du mottatt SMS eller e-post fra Altinn med lenke? Dette er forsøk på svindel, ikke klikk på lenken eller svar på meldingen. Vi sender aldri ut SMS eller e-post til deg med lenke, men vil be deg logge inn på Altinn.no.

Tilgang til taushetsbelagt post

Virksomheter som mottar post med taushetsbelagt innhold må sikre at tilgangen til slike meldinger begrenses til de som har tjenstlig behov for å se innholdet.

Ny Hovedadministrator-rolle for virksomheter

Nå kan du slippe ekstraarbeidet med rolledelegering i Altinn. Vi innfører den nye rollen, Hovedadministrator, som kan få ansvaret for administrering av roller og rettigheter for din virksomhet.

Ta kontroll på tilgangsstyring i Altinn innboks

Har organisasjonen din kontroll på roller og rettar i Altinn? Det er mottakarverksemda sitt ansvar å sjå til at berre personar med tenestleg behov har tilgang til sensitive eller teiepliktige personopplysningar i verksemda sin innboks i Altinn.

Retningslinjer for varsling i Altinn

Revisorer og regnskapsførere mottar hver dag mange e-poster og SMS-er fra det offentlige. Antallet har økt så mye at det oppleves som utfordrende å skille ut viktige varsler i mengden. Det er utarbeidet retningslinjer for varsling.

Altinn og ny personvernlov/GDPR

Den nye personopplysningsloven (GDPR) har ikke krevd vesentlige endringer i Altinn. Det skyldes at det meste var på plass fra før av. Noen mindre endringer er gjort.

Endring i delegering av rolle

Det gjøres endring i styremedlemmer sin tilgang til tjenester i rollen "Lønn- og personalmedarbeider" i Altinn. Dette innebærer at styremedlemmer ikke lenger vil ha tilgang til tjenester knyttet til denne rollen, men tilgangen kan delegeres.

Opprydding klientdelegering

Litt forsinket er sletting av klientdelegeringer på de gamle regnskapsfører- og revisorrollene gjennomført. Dette betyr at alle tjenester er koblet til de nye rollene som ble opprettet i Altinn.

Nye roller for regnskapsførere og revisorer

Altinn oppretter i uke 51 spesialiserte roller for regnskapsførere og revisorer. - Dette har vært et sterkt ønske fra serviceorganisasjonene, som vi er glade for å nå kunne komme et steg nærmere å oppfylle, sier kommunikasjonsrådgiver Lars Vegard Bachmann

Abonner på nyhetsbrev

Få varsel om viktige nyheter fra Altinn på e-post. Registrer deg her:

Åpne kontaktskjema