Vi har spennende nyheter å dele!

Vi jobber med å utvikle en helt ny løsning for veiledningstjenesten Starte og drive bedrift her på Altinn.no, og nå vil vi invitere deg til å være med på å gjøre den enda bedre!


Den nye løsningen åpner døren for skreddersydd veiledning som tar hensyn til din virksomhet - uansett om du har et enkeltpersonforetak eller et aksjeselskap, stort eller lite.

Du logger inn via ID-porten og etablerer en brukerprofil. Dette muliggjør tilpasset veiledning der det tas hensyn til ulike egenskaper ved virksomheten; selskapsform, bransje, størrelse, m.m.

Vi vil gjerne at personer som har enkeltpersonforetak eller aksjeselskap prøver ut denne beta-versjonen. Og - vi vil vite hva du synes - alt gjennom en liten, helt anonym spørreundersøkelse.

Har du ikke et enkeltpersonforetak eller aksjeselskap? Det spiller ingen rolle. Du kan enkelt velge deg selv som aktør i ID-porten og velge et fiktivt selskap.

For å teste nettstedet ønsker vi at du gjør følgende:

 1. Logg inn på https://brg.apps.altinn.no/brg/starteogdrive/
 2. Velg ditt aksjeselskap/ditt enkeltpersonforetak. Klikk på "Tilpass veiledning", og oppdater opplysningene om virksomheten din.
 3. Hvis du ikke har aksjeselskap eller enkeltpersonforetak, - velg deg selv som aktør. Klikk deretter på "Tilpass veiledning", og velg at du enten har et aksjeselskap eller et enkeltpersonforetak. Velg bransjekode for en tenkt virksomhet (f.eks. 56.101, drift av restaurant eller 81.2, rengjøring)
 4. Klikk på "Lagre og lukk"
 5. Les titlene på de 5 øverste artiklene
 6. Forsøk å finne informasjon om hvordan virksomheten din skal betale skatt
 7. Forsøk å finne informasjon om hvilke forsikringer du må eller bør ha
 8. Klikk på "Alle" under "Artikler som skal vises"
 9. Klikk på ulike kategorier under overskriften "Filtrer på kategori"
 10. Merk en av artiklene som favoritt ved å klikke på stjernen til høyre for artikkeloverskriften
 11. Klikk på "Favoritter" under "Artikler som skal vises"  

 Når du har fullført disse 11 punktene ønsker vi at du svarer på 14 spørsmål:

Brukertest – betaversjon av Starte og drive bedrift

Åpne kontaktskjema