Domenenavn

Kunder og andre forventer å finne deg og virksomheten din på nettet. Uavhengig av forretningsidé vil dette for de aller fleste bety at de må skaffe seg et domenenavn som de bruker til nettsted og e-post. I tillegg må du sørge for konto i ulike sosiale medier.


Valg av domenenavn

Domenenavnet kan være foretaksnavnet, markedsføringsnavnet, ditt eget navn eller et annet navn eller uttrykk. Du velger det du vil bli assosiert med og husket som. Du kan stort sett velge det domenenavnet du ønsker, men du må passe på at navnet ikke bryter med andres rettigheter til varemerker, foretaksnavn eller andre navnerettigheter.

Finne ledig domenenavn

Med tjenesten navnesok.no kan du i ett og samme søk finne ut om navnet du ønsker deg, er ledig som domenenavn, foretaksnavn og varemerke.

Sjekk om navnet er ledig på navnesok.no

Domenenavn først, foretak etterpå

Når du har bestemt deg for navn på foretaket, er det viktig at du holder kortene tett til brystet til du har registrert det domenenavnet du vil ha. Da unngår du at andre tar det. Hvis du ikke har et organisasjonsnummer, kan du registrere domenenavnet på deg selv som privatperson og overføre det til virksomheten når du har registrert den.

Samme navn på tvers av kanaler

Når du har bestilt det domenenavnet du vil ha, er det smart å registrere det samme navnet som konto- eller profilnavn i sosiale medier. Da får du en digital identitet som henger sammen på tvers av plattformer og kanaler, og det blir enklere for kunder og andre å huske navnet og finne deg.

Norid - har du gründerplaner?

Smart start (video)

Velge og bestille domenenavn

Her finner du mer informasjon om valg av domenenavn, hvordan du går fram for å bestille, og hva du kan bruke et domenenavn til.

Norid

Klage på et domenenavn som er registrert

Hvis noen har registrert et domenenavn som du mener at du har rettigheter til, og du mener at den som har registrert det, måtte være klar over dette, kan du klage til Domeneklagenemnda. Norid er sekretariat for Domeneklagenemnda og hjelper deg med klagen.

Norid – klage på registrering av domenenavn

Åpne kontaktskjema