Må jeg ha regnskapsfører?

Det er ingen lov som sier at du må bruke en regnskapsfører til å føre regnskapet ditt. Det er du som er ansvarlig for at regnskapet til foretaket ditt blir ført korrekt. Har du kunnskap, tid og interesse for det, er det absolutt mulig å gjøre det selv.


Er regnskapsføreren din godkjent?

Velger du å benytte en ekstern regnskapsfører, må du sørge for at du kjøper tjenesten fra et godkjent regnskapsforetak. Finanstilsynet har en oversikt over godkjente regnskapsforetak. Er du i tvil om vedkommende er godkjent kan du selv sjekke Finanstilsynets virksomhetsregister.

Finanstilsynets virksomhetsregister

Ekstern regnskapsføring 

Når du benytter en ekstern regnskapsfører må du melde fra til Enhetsregisteret hvem som skal være regnskapsfører for foretaket ditt. Dette kan du gjøre når du registrerer foretaket eller senere ved å melde en endring i de registrerte opplysningene. Både registreringen og endringen meldes på skjema Samordnet registermelding. Regnskapsforetaket skal i meldingen bekrefte at det har påtatt seg oppdraget ved å signere meldingen elektronisk.

Regnskapsførerloven

Intern regnskapsføring 

Hvis du ikke kjøper regnskapstjenester eksternt, må regnskapet føres internt av deg selv eller andre ansatte i foretaket. Det er ikke godkjenningsplikt for personer som jobber som regnskapsmedarbeider.

Trenger du hjelp?

Ring oss og få gratis veiledning:

Telefonnummer til Altinn kundest√łtte 800 33 840
Åpne kontaktskjema