Tjeneste for å registrere produksjon av baker- og konditorvarer. Dette omfatter bakerier og konditorier som produserer for salg.

I skjemaet skal du oppgi omfanget av driften. Det er tre valg: Produksjon av ferske bakervarer (ferskt og fryst bakverk, brød, boller, kaker m.v.), produksjon av tørre bakervarer (kavring, kjeks m.v.) og produksjon av konditorvarer (fløtekaker, marsipankaker m.v.).

Start tjeneste

Om denne tjenesten

Tjenesten brukes når personer eller bedrifter starter med eller utvider omfanget av produksjon av baker- og konditorvarer, samt når man legger ned produksjonen.  

Personer eller bedrifter som er omfattet av registreringsplikten for produksjon av baker- og konditorvarer.

For å fylle ut og sende inn dette skjemaet trenger personen Altinn-rolle som daglig leder for foretak/underenhet eller ha fått delegert Altinn-rollen «Primærnæring og næringsmidler». Fra sommeren 2026 vil denne rollen bli erstattet av en tilgangspakke.

Privatpersoner har automatisk rett til å representere seg selv på Altinn.
Du kan sjekke hvilke roller du har for en aktør på siden Profil.

Det er et krav i regelverket at du skal være registrert hos Mattilsynet om du produserer baker- og/eller konditorvarer. Mattilsynet skal også ha beskjed om vesentlige endringer i aktiviteter/omfang, samt når virksomheten legges ned.

Opplysningene blir brukt til å tilpasse veiledning, planlegge risikobasert tilsyn og forbedre rapportering.

Faglig brukerstøtte:

Krav og veiledning for deg som driver med produksjon, distribusjon og servering av mat og drikke finner du her: https://www.mattilsynet.no/mat-og-drikke  

Trenger du hjelp?

Mattilsynet svarer på spørsmål knyttet til utfylling av skjemaet.

Ring oss på 22 40 00 00  Åpningstider: 09.00 til 11.00 og 12.00 til 15.00 (hverdager).

Send e-post til postmottak@mattilsynet.no 

Åpne kontaktskjema