Teneste for å registrere produksjon av bakar- og konditorvarer. Dette omfattar bakeri og konditori som produserer for sal.

I skjemaet skal du oppgi omfanget av drifta. Det er tre val: Produksjon av ferske bakarvarer (ferskt og frose bakverk, brød, bollar, kaker m.v.), produksjon av tørre bakarvarer (kavring, kjeks m.v.) og produksjon av konditorvarer (fløytekaker, marsipankaker m.v.).

Start teneste

Om denne tenesta

Tenesta blir brukt når personar eller bedrifter startar med eller utvidar omfanget av produksjon av bakar- og konditorvarer, og dessutan når ein legg ned produksjonen.  

Personar eller bedrifter som er omfatta av registreringsplikta for produksjon av bakar- og konditorvarer.

For å fylle ut og sende inn dette skjemaet treng personen Altinn-rolle som dagleg leiar for føretak/undereining eller ha fått delegert Altinn-rolla «Primærnæring og næringsmidler». Frå sommaren 2026 vil denne rolla bli erstatta av ein tilgangspakke.

Privatpersonar har automatisk rett til å representere seg sjølve på Altinn.
Du kan sjekke kva roller du har for ein aktør på sidan Profil.

Det er eit krav i regelverket at du skal vere registrert hos Mattilsynet om du produserer bakar- og/eller konditorvarer. Mattilsynet skal også ha beskjed om vesentlege endringar i aktivitetar/omfang, og dessutan når verksemda blir lagd ned.

Opplysningane blir brukte til å tilpasse rettleiing, planleggje risikobasert tilsyn og forbetre rapportering.

Fagleg brukarstøtte:

Krav og rettleiing for deg som driv med produksjon, distribusjon og servering av mat og drikke finn du her: https://www.mattilsynet.no/mat-og-drikke  

Treng du hjelp?

Mattilsynet svarer på spørsmål knytte til utfylling av skjemaet.

Ring oss på 22 40 00 00  Åpningstider: 09.00 til 11.00 og 12.00 til 15.00 (kvardagar).

Send e-post til postmottak@mattilsynet.no 

Åpne kontaktskjema