Dyrkere av muslinger mm. som ønsker å høste av dette må søke om tillatelse.

Start service

About this form

Frist for søking er uken før høstingen skal skje. Det kan søkes om høsting fortløpende.

Dyrkere av muslinger m.m. som ønsker å høste må benytte skjemaet for å søke om tillatelse.

For å ha tilgang til tjenesten må du ha rollen Primærnæring og næringsmidler, eller tilgang via lokal rolle eller enkeltrettighet.

Tjenesten krever innlogging med ID-porten (sikkerhetsnivå 3 eller høyere).

For å sikre at skjell som omsettes er trygge å spise, er det laget et omfattende regelverk for produksjon og omsetning av skjell som mat. Det er produsenten som har ansvaret for at skjellene som omsettes er trygge å spise og at kravene følges gjennom produksjonskjeden.

Områder der skjell dyrkes i og/eller høstes fra, kalles et produksjonsområde. Mattilsynet klassifiserer produksjonsområder, og fører tilsyn med dem for å dokumentere status over tid. Dersom det forekommer toksinproduserende alger, algegifter, mikroorganismer, tungmetaller eller miljøgifter i skadelige mengder, eller annet som kan medføre fare for folkehelsen, kan Mattilsynet «lukke» produksjonsområder for høsting.

Mer informasjon finner du på Mattilsynets nettside.

Do you need help?

The Norwegian Food Safety Authority will answer qouestions related to this form:
E-mail: postmottak@mattilsynet.no
Phone: (+47) 22 40 00 00

Open contact form