Skjemaet leveres elektronisk gjennom Mattilsynets skjemaportal.
Alle som skal motta og/eller tilvirke fisk og sjømat.
Mattilsynet fører tilsyn med at fisk og sjømat produseres og omsettes i samsvar med regelverket. Virksomheter som mottar og/eller tilvirker fisk og sjømat, skal være godkjent av Mattilsynet før de starter sin aktivitet. Søknad til Mattilsynet om godkjenning er gebyrpliktig.
Ved produksjon av mat må ulike farer i produksjonen vurderes. Virksomhetene skal etablere et internkontrollsystem og også bruke HACCP som verktøy for å vurdere farer. I sjømatproduksjon er det bl.a. viktig å ta hensyn til aktuelle smittestoffer og uønskede stoffer i mat.
All fersk fisk som selges til norske forbrukere, skal merkes med fangst- og slaktedato. Det er også krav om merking av fiskeart, produksjonsmetode (oppdrettet/villfanget) og fangstområde eller opprinnelse for de fleste fiskeprodukter. Mattilsynet har i en egen veileder gitt informasjon om hvordan disse bestemmelsene skal forstås.
The Norwegian Food Safety Authority will answer qouestions related to this form:
E-mail: postmottak@mattilsynet.no
Phone: (+47) 22 40 00 00